Aknés bőr kezelése

A felnőtt és pubertás kori akné kialakulásában szerepet játszik a férfiak szervezetében termelt tesztoszteron hormon szintje.

A pubertás kor alatt a tesztoszteron (az egyik férfihormon) szintje megemelkedik, férfiakban és nőkben egyaránt.
A tesztoszteron aknét is előidézhet – ezért olyan gyakori ez a bőrbántalom tizenéves korban. A fiatalok akár 70%-ának is gondot okoz a problémás, aknéra hajlamos bőr ebben az életszakaszban.

A legtöbb esetben az akné a serdülőkor elmúltával jelentősen javul. Azonban a felnőttek (a 25 évnél idősebbek) akár 40 százalékánál – legalább alkalmanként – később is jelentkezhet.

Nem tudjuk pontosan, hogy a hormonok milyen módon befolyásolják az aknét, de azt biztosan tudjuk, hogy szoros kapcsolat van a kettő között.

A faggyúmirigyek fejlődését a hormonok szabályozzák, és akne csak akkor alakul ki, amikor a faggyúmirigyek a serdülőkorban éretté válnak. A pubertás alatt szervezetünk túlságosan sok férfihormont (androgéneket) termel, és ez serkenti a faggyúmirigyek működését. Ennek következménye a túlzott mértékű faggyútermelődés, a seborrhea, ami akne kialakulásához vezethet.

Ezenkívül nagymértékben befolyásoló tényező a táplálkozás.

Az olajos magvak / mogyoró, napraforgó mag, pisztácia stb / a csokoládé, a tejtermékek fokozott fogyasztása ronthat az aknés bőrképen.

 

Aknés bőr kezelése:

– Bőr hámlasztása / TCA hámlasztás, EKSEPTION hámlasztás /

– Mikrodermabrázió, vagy hidroabrázió

– Hyaluronsav bejuttatása a bőrbe / fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatás /

– Vitaminok, aminósavak, peptidek bejuttatása elektroporációval

– Quantum lézer használata

– Bőr otthoni ápolása

Kérd ki szakemberünk tanácsát!
Hívj most!