Íriszdiagnosztika

1012_0

A szem a lélek tükre és a test ablaka

Az íriszdiagnosztika a szivárványhártya összefüggéseit tanulmányozza. Az örökletes tényezők, a belső szervek megbetegedései, a toxikus anyagok, a stressz helyzetek különböző lenyomatokat hagynak az íriszen. Utalhat az egyén energiaszintjére, információkkal szolgálhat az emésztőszervek, vagy az anyagcsere gyengeségeiről, vagy pszichikai – idegi túlterheltségről is adhat információkat.

Az íriszdiagnosztika az alternatív gyógyászat egyik formája. A páciens egészségügyi állapotát az íriszben látható színek, minták, egyéb jellegzetességek alapján próbáljuk megállapítani. A megfigyelést írisztérképpel vetjük össze, amik az íriszt számos zónára osztják. Ezek a zónák az emberi test részeinek felelnek meg.

Az íriszdiagnosztika nem diagnózist állít fel hanem a szervezet általános funkcióinak az általános állapotáról ad tájékoztatást.

 Az íriszdiagnosztika nem más  mint optikai reflexológia!

Szemtréning

A szemtréning, a Bates – módszer, természetes, szelíd módszert jelent a szemproblémák gyógyítására. A tréning minden szemüveges és komplikált látási zavart gyógyít, ha a fejben kezdjük el a munkát. Így akár az extra látás is kifejleszthető. A módszer gyógyítja a színtévesztést is.

A tréning otthon is végezhető és már pár perces gyakorlatozásnak is van hatása. Ha komoly célokat szeretnénk elérni, akkor legalább napi fél órát kell végezni a gyakorlatokat. A számítógép monitora előtt ülőknek óránként 10 percet végezni a gyakorlatokat ahhoz, hogy a szemük ne romoljon.

A látás fejlesztése egy komplex folyamat, tekintettel, hogy a látás is egy komplex folyamat. A látásjavító gyakorlatok a helyes nézési szokások kialakításában, visszaállításában segítenek.

Leghatékonyabb gyakorlatok:

  • Bates gyakorlatok /tenyerezés, inga, napozás/
  • Schneider gyakorlatok /masszázs, idegrendszerre ható gyakorlatok, perifériás látást fejlesztő gyakorlatok/
  • Energiaáramlást elősegítő gyakorlatok /kínai akupunktúra, szemmasszázs, akupunktúra, fül akupunktúra/

Ha utálod a szemüveget, nem bírja a szemed a kontaktlencsét és műtétet sem szeretnél, akkor kezd el a szemtréninget!